ALU IN PVC STAVBNO POHIŠTVO

ALU IN PVC PREMIUM BUILDING WINDOWS

Nižja poraba energije in visoka kakovost bivanja

UDOBJE IN ENERGETSKA UČINKOVITOST

1. KORAK

ZAMENJAVA STAVBNEGA POHIŠTVA ALI VGRADNJA NOVEGA Z VISOKO TOPLOTNO IZOLATIVNOSTJO

Pri zmanjšanju porabe energije, zagotavljanju prijetnega bivanja v notranjih prostorih in znižanju stroškov ogrevanja ima stavbno pohištvo zelo pomembno vlogo.

Merilo za ugotavljanje toplotnih izgub stavbnih elementov je koeficient toplotne prehodnosti U. Nižja kot je vrednost U, manjše so izgube energije in večja je toplotna izolativnost.

Podjetje Aluboma ponuja pester izbor visoko izolativnega stavbnega pohištva, z učinkovitimi okvirji in nizko emisijskimi stekli, ki zagotavljajo visoko toplotno izolativnost (na primer trojna zasteklitev z nizko emisijskim premazom, namesto običajne, ki zagotavlja več kot desetkrat manjše toplotne izgube). Zamenjava oken se izplača!

2. KORAK

POMEMBNOST PRAVILNE VGRADNJE

Zrakotesnost stavbnega pohištva je pri varčevanju z energijo temeljnega pomena.

Zrakotesnost je zagotovljena tako s toplotno učinkovitostjo profilov in zasteklitve, kot z načinom vgradnje.

Pri napačni vgradnji stavbnega pohištva ostanejo prepišna mesta, ki zmanjšujejo energetsko učinkovitost in obenem ustvarjajo toplotne mostove, kjer je verjetnost tvorjenja lokalizirane plesni večja.

Prav zato vam zagotovimo najvišjo kakovost vgradnje, za katero poskrbijo naši usposobljeni in izkušeni monterji. Najboljšo vgradnjo zagotavlja Aluboma!

3. KORAK

NADZIRANO PREZRAČEVANJE

Zrakotesni ovoj zgradbe zagotavlja toplotno izolacijo, vendar ne dopušča naravne izmenjave zraka. To povzroča večjo vlažnost zraka v zgradbi s posledičnim tvorjenjem kondenza na hladnih površinah in plesni. Pozimi je mogoče potrebno izmenjavo zraka zagotoviti s sistemom nadziranega prezračevanja, s katerim se je mogoče izogniti toplotnim izgubam.

Schüco VentoTherm

Schüco VentoTherm je učinkovita rešitev za decentralizirano prezračevanje: v oknu vgrajeni prezračevalni sistem obenem omogoča rekuperacijo toplote, brez potrebe po odpiranju okna. To zagotavlja optimalno energetsko porabo, udobno bivalno okolje in kakovost zraka.

4. KORAK

AVTOMATIZACIJA

Z odpiranjem oken in prezračevanjem se pozimi zagotovi dotok svežega in suhega zraka v prostore, poleti pa omogoči njihovo naravno hlajenje. Odpiranje oken je lahko ročno ali pa avtomatizirano, ki obenem omogoča nadzorom časov prezračevanja.

Schüco AvanTec

Odpiranje, zapiranje in prezračevanje so preprosti in varni, s pritiskom na gumb: zahvaljujoč najsodobnejšim tehnologijam nadzora omogoča daljinsko vodena kljuka Schüco AvanTec, v povezavi z napravami Schüco TripTronic, udobno samodejno odpiranje in zapiranje oken in strešnih oken povsem brez napora. Schüco AvanTec je mogoče namestiti na vsa okna s prekrivno masko in odpiranjem navzven, vseh velikosti in načinov odpiranja.

Schüco TripTronic

Schüco “TipTronic” je prvi povsem mehatronski sistem odpiranja na ventus. S svojim udobnim in intuitivnim upravljanjem s stikalom, daljinskim upravljalnikom, računalnikom ali centraliziranim nadzornim sistemom vašega doma predstavlja ta mehanizem veliko prednost za uporabnike.

Schüco “TipTronic” je prvi povsem mehatronski sistem odpiranja na ventus. Omogoča mrežno povezavo največ 30 oken preko posebnega vodila in njihovo upravljanje s klasičnimi tipkami ali preko vmesnikov EIB.

Schüco ControlPanel

Schüco ControlPanel dodatno razširi digitalno avtomatizacijo z nadzornim sistemom značilne elegantne oblike Schüco. Celotni tehnološki sistem zgradbe – na primer oken, senčil in klimatizacije – je zelo preprosto nadzirati in prikazati s pomočjo na dotik občutljivega zaslona na enem mestu, centralizirano.

Sedež podjetja

Razstavni salon

Prodajni program

REFERENCE

SPOZNAJTE
PROJEKTE IN
NAROČNIKE

SVETOVANJE

OBISK NA
TERENU IN
VAŠEM DOMU

LOKACIJE

OBIŠČITE
RAZSTAVNA
SALONA